bekabeling1U kunt bij ons terecht voor een professioneel advies over glasvezelbekabeling. Als glasvezelspecialist kan Optinet voor u ontwerpen, installeren en meten glasvezelnetwerken binnen de tele- en datacommunicatie. Zowel in de LAN omgeving, maar ook in de WAN omgeving zijn wij actief.

Optinet heeft zich gespecialiseerd in de onderstaande activiteiten:

  • Het afmonteren van glasvezel connectoren
  • Het fusielassen van glasvezel pigtails
  • Het fusielassen van glasvezel verbindingen
  • Het inblazen van glasvezel aders in microducts
  • Het inblazen van glasvezel minikabels in microducts
  • Het meten met OTDR- en/of demping meetapparatuur
  • Het zorgdragen van de certificering van het glasvezelnetwerk

Voor de bovengenoemde activiteiten beschikken wij volledig over de know-how, goed opgeleide glasvezelmonteurs en eigen gespecialiseerd gereedschap voor alle typen glasvezel materialen, zowel op basis van multi- als singlemode techniek.

Optinet is officieel erkend Blolite center voor Brand-Rex en Ericsson Ribbonet glasvezelblaastechnieken.

Blaasconcepten

Blown fiber wordt toegepast in backbonestructuren, fiber-to-the-desk oplossingen of fiber-to-the-home omgevingen. Het systeem is opgebouwd uit een infrastructuur van buisjes (ducts) of een bundel van samengevoegde buisjes (multiducts) met een diameter van 5 of 8 mm, waar de glasvezel in wordt geblazen.

Optinet past als gecertificeerd Blolite center de onderstaande concepten toe:

BrandRex Blolite is een uniek op de toekomst gericht 'Air Blown Fiber' systeem waarbij op simpele wijze met lucht individuele glasvezels worden geblazen. Blolite kan zowel toegepast worden voor gebouwenbekabeling (intern binnen een gebouw) als campusverbinding (extern tussen gebouwen).

BrandRex MicroBlo is speciaal door BrandRex ontwikkeld voor toepassing buiten gebouwen, alle producten zijn zo ontworpen dat deze naadloos op elkaar aansluiten. Deze modulariteit zorgt ervoor dat elk netwerk flexibel en toekomst blijft.

Het Ericsson Ribbonet® systeem is ook een ‘Air Blown Fiber’ systeem. Ericsson gebruikt een blaasbare veter van minimaal vier glasvezels die op eenvoudige wijze in de ducts wordt geblazen.

Heeft u interesse?

Vul het onderstaande formulier in of bel naar + 31 (0)30 692 4930.
Onze referenties

Meer referenties