channelplanning1 klein Optinet is de specialist in WiFi netwerk design en implementatie. Onze draadloze WiFi diensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen.

Wij hebben onze eigen unieke stappenplan om er zeker van te zijn dat uw WiFi netwerk aan alle verwachtingen voldoen. Met ons stappenplan kunnen wij u 100% dekking garanderen. Ons stappenplan is als volgt:

WiFi Site Survey

Een WiFi Site Survey is het meest belangrijke onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Als u geen fysieke on-site WiFi meting verricht, zal de capaciteit en dekking van het draadloze netwerk een grove inschatting worden. Met de huidige gebruikersmogelijkheden, netwerkeisen en de massale toepassing van laptops, smart phones en tablets gaat het niet alleen om dekking maar ook over het verstrekken van de juiste hoeveelheid netwerk capaciteit. Wij maken gebruik van de nieuwste WiFi meettechnieken om de voor u benodigde RF dekking en capaciteit in kaart te brengen. U krijgt een uitgebreide rapportage, waarin alle informatie van de uitgevoerde Site Survey gedetailleerd zijn weergegeven.

Ontwerp

Het ontwerp van een WiFi netwerk komt voort uit de Site Survey en houdt rekening met de volgende onderdelen:

  • Dekking – is er voldoende dekking, daar waar het nodig is?
  • Capaciteit – Is er voldoende capaciteit om het aantal gebruikers goed te verbinden?
  • Beveiliging – Laat het ontwerp meerdere beveiligingsniveaus toe?
  • Redundantie – Is het WiFi plan zo ontworpen dat het een redundant netwerk is?

Het netwerk ontwerp dient rekening te houden met uw bestaande netwerk, bestaande netwerk beleid en toekomstige netwerk eisen. Het draadloze netwerk wat wij voor ontwerpen is altijd schaalbaar en voldoet aan uw veiligheidseisen.

Implementatie

Voor de implementatie van uw WiFi netwerk, is de uitgevoerde Site Survey leidend. Alle benodigde WiFi componenten worden conform de RF planning geïnstalleerd. Vervolgens wordt in overleg met uw netwerkbeheerder de configuratie van uw WiFi netwerk uitgevoerd. Onze ervaren WiFi network engineers installeren uw WiFi netwerk met zo min mogelijk verstoringen voor uw organisatie.

WiFi kwaliteitsmeting

Na voltooiing van de implementatiefase voeren we een WiFi kwaliteitsmeting uit, zodat we kunnen controleren of het initiële ontwerp van het WiFi netwerk en uw eisen zijn bereikt. Het uitvoeren van een WiFi kwaliteitsmeting voorkomt problemen na de oplevering. Een WiFi kwaliteitsmeting is de enige manier om te bewijzen dat u de dekking en capaciteit heeft die we oorspronkelijk hebben ontworpen.

Heeft u interesse?

Vul het onderstaande formulier in of bel naar + 31 (0)30 692 4930.
Onze referenties

Meer referenties