skip to Main Content

Glasvezel voordelen

Steeds meer apparaten en diensten werken via het internet. Veel bedrijven willen dan ook snel internet, ook tijdens de ‘spitsuren’. Glasvezel biedt daarbij uitkomst en biedt daarnaast vele voordelen.

Hoge snelheid

Glasvezel voordeel

Internetten via een glasvezelnetwerk is sneller dan welk ander beschikbaar netwerk in Nederland. De snelheidpakketten voor glasvezel liggen tussen de 50, 100 en 500 Mb/s. Dit is al aanzienlijk hoger dan de andere internetpakketten die een snelheid hebben van gemiddeld 15 Mb/s. Snel in contact komen met uw medewerkers is dus zo gedaan.

Bij glasvezel is de down- en uploadsnelheid even snel. Of u nu video’s binnen haalt, apps en bestanden wilt verplaatsen op Cloud of grote bestanden verstuurt: het gaat gelijk en dat zonder doorbreking. Bij een normale internetkabel is dit anders. Hier is de uploadsnelheid veel trager dan de downloadsnelheid.

Downloaden en uploaden is gelijk

Glasvezel voordeel

Meer vrijheid

Glasvezel voordeel

Glasvezel is een open netwerk. Dit betekent dat iedereen zijn diensten (zoals internet, telefonie en televisie) mag aanbieden op glasvezel. Je hebt dus meer keuzemogelijkheden. Bij een kabelnetwerk ligt dit anders: kabelaanbieders beheren zowel het netwerk als de diensten die daarop worden aangeboden. Per regio is maar één provider actief.

Veel bedrijven krijgen meer toegang tot glasvezel. Via dit netwerk ontvangen zij razendsnel internet, televisie en telefonie. Glasvezel hoeft per definitie niet duurder te zijn dan een internetkabel. Dit omdat u het op de lange termijn er meer voordelen uithaalt, zoals een snel netwerk en meer vrijheid bij het kiezen van uw provider.

Glasvezel

Ook in uw gemeente beschikbaar?

Wilt u weten of glasvezel ook in uw gemeente beschikbaar is of wilt u meer informatie over glasvezeltechniek/glasvezelnetwerk? Neem dan contact met ons op.