skip to Main Content

Glasvezeltechnieken

Als glasvezelspecialist kan Optinet glasvezelnetwerken voor u ontwerpen, installeren en onderhouden binnen de tele- en datacommunicatie in gebouwen en complexen. Zowel in de LAN omgeving, maar ook in de WAN omgeving zijn wij actief.

Glasvezel

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Met een laserlicht, dat via deze vezel razendsnel aan- en uitschakelt, wordt data op een zeer snelle en veilige manier verzonden. Via een glasvezelnetwerk kunnen tal van digitale diensten gelijktijdig en in zéér hoge kwaliteit worden aangeboden. Het is dan ook de nieuwe, duurzame standaard voor dataverkeer en inmiddels een noodzaak voor nagenoeg elk bedrijf.

Voordelen

glasvezel

Veel bedrijven willen snel internet, ook tijdens de ‘spitsuren’. Glasvezel biedt daarbij uitkomst en biedt daarnaast vele voordelen op, zoals een hoge snelheid, de down- en uploadsnelheid is even snel en een open netwerk (meerdere aanbieders op één netwerk).

Meer weten over de voordelen van glasvezel

Glasvezeltraject

op maat gemaakt advies

Het aanleggen van een glasvezeltraject is complex. Optinet bespreekt samen met u wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijfspand om zo tot een op maat gemaakt ontwerpadvies te komen voor glasvezelnetwerken, voor gebruik van voice, data of video installatie. Indien wij voor u tevens de uitvoering begeleiden, gebeurt dit door ervaren projectleiders die u regelmatig informeren over de voortgang van de werkzaamheden.

Glasvezel

installatie en onderhoud

Bij de installatie van het glasvezelnetwerk maken wij gebruik van de modernste gereedschappen en meetapparatuur, zodat uw datanetwerk conform hoogste eisen wordt geïnstalleerd. Ook inspecteren wij voor u het glasvezelnetwerk regelmatig en reinigen we de glasvezelverbinding op vervuiling. Dit om de kwaliteit van de glasvezel zo hoog mogelijk te houden.

Glasvezel

meten en testen

Optinet beschikt over de juiste high-end meetapparatuur van gerenommeerde merken om glasvezelverbindingen te meten en te testen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de glasvezelverbinding controleren. Ook eventuele storingen en onderbrekingen kunnen we meten, lokaliseren en direct voor u oplossen.