skip to Main Content

Wifi & Datanetwerken

Optinet is dé specialist in wifi netwerk design en implementatie. Onze draadloze wifi diensten en oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen.

Wifi

Site Survey

Als u een wifi netwerk wilt implementeren in uw bedrijfspand is een wifi site survey van groot belang. Middels een wifi site survey krijgt u informatie hoe u uw wifi netwerk optimaal kunt inrichten en geeft het u inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen en materialen die zich in en om uw pand kunnen bevinden.

Meer over Wifi Site Survey

Wifi

installatie en onderhoud

Optinet installeert het wifi netwerk voor uw bedrijfspand. Na voltooiing van de installatie en configuratie voeren we een wifi kwaliteitsmeting uit, zodat we kunnen controleren of het initiële ontwerp van het wifi netwerk en uw eisen zijn bereikt. Ook behouden wij u wifi netwerk middels een beheer contract, zodat bij eventuele storingen wij deze direct voor u kunnen oplossen. 24 uur per dag 7 dagen in de week.

Wifi

netwerk switch

Voor het goed functioneren van het datanetwerk is een betrouwbaar netwerkapparatuur, zoals een netwerk switch van belang. Het apparaat werkt als een controller die ervoor zorgt dat computers, printers, IP telefoontoestellen (netwerkapparaten) en servers efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van een netwerk switch kan informatie worden gedeeld en kunnen resources worden toegewezen.

Wifi

internetaansluitingen

Om te kunnen e-mailen en surfen op internet, hebt u een verbinding nodig: iets wat contact maakt tussen het internet en uw pc, laptop, tablet of smartphone. Dit kan via een internetaansluiting. Er zijn verschillende soorten internetaansluitingen, zoals DSL-, kabel- of glasvezelaansluiting.

Wifi

health check

Met de Optinet wifi health check ontvangt u een gestructureerd inzicht in de performance, betrouwbaarheid en efficiëntie van uw wifi netwerk. Onze wifi technici voeren op regelmatige basis de wifi health check voor u uit, zodat u er zeker van bent dat de kwaliteit en stabiliteit van uw netwerkinfrastructuur optimaal is.

Wifi provider

Commscope Ruckus Solution Provider

Optinet is officieel Commscope Ruckus Solution Provider voor het voeren van hun wifi producten. Hier hebben wij de benodigde certificaten en kennis voor gehaald.

Commscope Ruckus
Commscope Ruckus
Commscope Ruckus