skip to Main Content

Wifi Site Survey

Een wifi site survey is het meest belangrijke onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Als u geen fysieke on-site wifi meting verricht, zal de capaciteit en dekking van het draadloze netwerk een grove inschatting worden.

Wifi

Site Survey

Als u een nieuw wifi (wireless) netwerk wil implementeren, is een wifi site survey van groot belang. U krijgt met onze wifi site survey inzicht in benodigde dekking en capaciteit van het toekomstige wifi netwerk.

We maken gebruik van de nieuwste wifi meettechnieken. Dit om de wireless dekking en capaciteit van uw beoogde gebied in kaart te brengen. Ook voorzien wij u van gedetailleerde documentatie van onze bevindingen.

U krijgt van ons een gedetailleerd rapport met een volledig overzicht van de benodigde hardware voor uw draadloze netwerk en de locatie’s van de wifi access points in uw pand. Op basis van het rapport kunnen wij voor u een investeringsbudget opstellen.

Tevens bevat ons site survey rapport uw plattegrond met daarin de wifi dekking gevisualiseerd, oftewel een heatmap van de dekking.

Wifi

Site Survey Rapport

Wifi

Netwerk Plattegrond

Wij zijn in staat om van alle belangrijke gebieden van een wifi netwerk te laten zien. Dit door informatie zoals, ontvangen signaalsterkte, access point locaties, RF-interferentie en signal-to-noise niveau te meten.

Door gebruik te maken van de gedetailleerde informatie kunnen wij de zendkanalen van uw access points, antenne keuze, zendvermogen en locaties optimaliseren. Hierdoor heeft u een goed en betrouwbaar functionerend draadloos netwerk voor uw bedrijf.

Onze software en meettechnieken kunnen in elke omgeving worden gebruikt en ondersteunt alle wifi (IEEE 802.11a/b/g/n) netwerken.

Samengevat bestaan onze site survey’s uit:

  • Een RF dekkingsplan van de wifi gebied.
  • Een locatieplan van de access points.
  • Netwerkdiagram van alle wifi netwerkcomponenten.
  • Een overzicht van benodigde netwerkcomponenten (access points, antenne’s, wifi controller, PoE switches).

Wij werken samen met: Ekahau.

Wifi

Service